TPS värvar svensk backbjässe

Arkivbild. TPS hoppas på att Johan Ivarsson är den rätta mannen för att styra trafiken framför det egna målet. Bild: Roni Lehti / Lehtikuva

Ligalaget TPS har förstärkt sin backuppsättning med svenska Johan Ivarsson.

Den 25-åriga Ivarsson anländer till Åbo närmast från Färjestad och har med sig en erfarenhet på 174 matcher från SHL. TPS sökte efter en fysisk klippa för att försvara det egna målet och det hittade man, kommenterar spelarkoordinator Tomi Kallio i klubbens pressmeddelande.

– Ivarsson är en skicklig skridskoåkare, storvuxen och klarar av fysiskt spel. Vi tror att han kommer att ta nästa steg på karriären i Åbo och därmed också en stor roll i vårt försvar, berömmer Kallio nyförvärvet.

TPS har ny en stark svensk representation på backfronten då klubben sedan tidigare har två spelare, Oliver Bohm och Henrik Larsson, från västra grannlandet i laguppställningen.

– En fin utmaning och möjlighet väntar, både för TPS och för mig personligen. Jag vill axla ett stort ansvar i lagets defensiv och är väldigt förväntansfull inför den nya säsongen, säger Ivarsson inför flytten till Åbo.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning