TPS ordnar Pride-match

TPS publicerade i fjol ett ställningstagande för Pride på bland annat Twitter som möttes av diverse reaktioner. Bild: LEHTIKUVA / HANDOUT / HC TPS / TWITTER

TPS fortsätter vara föregångare för ett bättre samhälle i den inhemska ishockeyligan.

Ligalaget från åbo, TPS, väckte känslor förra säsongen då laget publicerade ett inlägg på sociala medier där klubben önskade en god Åbo Pride. Nu fortsätter den anrika klubben med kampen för ett jämlikt samhälle genom att ordna en Pride-match under kommande säsong.

– Vid sidan om idrottsmässig framgång och utveckling av toppspelare strävar vi också efter att handla på sätt som utökar människors välmående, tolerans och Åbonejdens livskraft. Deltagande i vår verksamhet är öppet oberoende av ålder, kön, hudfärg eller samhällsklass, lyder TPS pressmeddelande.

Pride-matchen spelas den femte oktober mellan TPS och SaiPa och är en del av klubbens temapaket vid namnet "ishockeyn tillhör alla". Utöver Pride-matchen kommer det också att spelas en match den 30:e november för att fira Finland 101 år och en match mot mobbning den sjunde december.

Finland 101-matchen beskrivs av klubben som ett firande av självständigheten och mångkulturalismen. Man kommer att bjuda in åskådare från olika språkbakgrunder och restaurangerna kommer att servera mångkulturell mat.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning