TPS inledde CHL med förlust

TPS förlorade sin inledande CHL-match. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

TPS fick en klen inledning på ishockeyns Champions Hockey League på torsdagskvällen.

Åbolaget förlorade borta i Tjeckien mot Mountfield HK med 1–5. TPS enda mål gjordes av Lauri Pajuniemi. För Åbolagets del fortsätter CHL redan på lördag med en bortamatch mot schweiziska Bern.

Fjolårets silverlag KalPa klarade sig däremot bättre. Kuopiolaget vann hemma med 6–4 mot Malmö Redhawks. KalPa låg under med 2–4 efter två perioder men vände genom fyra mål i tredje perioden. Kai Kantola var matchens främsta med tre mål.

För KalPas del fortsätter CHL på hemmaplan mot tjeckiska Kometa Brno.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning