TPS-ikonen Tomi Kallio lägger skridskorna på hyllan: "Klart det är sorgset"

Tomi Kallio har bland annat tre VM-silver på meritlistan. Bild: HBL-SPT-TPS / Markku Vuotila

Efter långa funderingar har 41-åriga TPS-kaptenen Tomi Kallio bestämt sig för att lägga av.– Tiden är mogen för det, säger Kallio.

Tomi Kallio har hållit hög klass i mogen ålder och stod för 55 poäng på 58 matcher i grundserien förra säsongen. Efter TPS förlust mot HIFK i bronsmatchen kände han att det var dags för ett avsked.

– Jag trodde aldrig att jag skulle spela så här länge i god form. Det är klart att det är sorgset och på hösten kan det hända att jag blir ännu ledsnare, säger Kallio i ett pressmeddelande.

Kallio inledde sin karriär i TPS säsongen 1995–1996 och spelade totalt 383 matcher i hockeyligan. Han spelade också tre säsonger i NHL och hela 12 i Sverige för Frölunda och Växjö.

I en video på TPS Youtubekanal byter Kallio till svenska då han tackar för åren i Sverige.

– Ett stort tack till Frölunda och alla göteborgare. De åtta och ett halvt år jag fick spela i Frölunda och de två SM-gulden var på många sätt min bästa tid som hockeyspelare.

Efter åren i Sverige återvände Kallio till Finland. Han hade tänkt spela en säsong i TPS, men det blev tre.

– Jag fick avsluta karriären på mina egna villkor och i TPS-tröjan. Jag klarade också av att hjälpa laget. De goda minnena består, säger Kallio.

I prisskåpet har Kallio tre VM-silver, två VM-brons, tre SM-guld och två FM-guld.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46