TPS bryter igen ny mark – herr- och dammatch spelas efter varandra

Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

TPS fortsätter att vara en föregångare inom finländsk hockey då Åboklubbens dam- och herrlag spelar matcher efter varandra.

Åboklubben TPS har de senaste åren utmärkt sig positivt genom samhällsengagemang. På fredag arrangerar klubben den första ishockeymatchen i Finland med Pridetema och senare i höst spelar man en match där man tar ställning mot mobbning och en match som talar för ett mångkulturellt Finland.

Men TPS engagemang tar inte slut där. Lördagen den 20 oktober spelar TPS herrlag en ligamatch mot JYP i hemmahallen Gatorade Center. Efter herrmatchen är det damernas tur att inta den stora arenans is och möta Lukko i sin ligamatch. Det är första gången klubbens damlag spelar hemmamatch i den stora arenan i Artukais.

TPS skriver i ett pressmeddelande att man vill sprida hockeyns glädjebudskap och ge damhockeyn större synlighet

– Det är ett privilegium att få delta i det här enastående evenemanget där man lyfter fram damhockeyn på ett sätt man aldrig gjort förr, säger ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.

– Som så många gånger tidigare visar TPS genom det här evenemanget att man är föregångare i finländsk hockey.

Eeva Perttula, ordförande för ledningsgruppen i damernas liga, berömmer TPS för att man arrangerar ett gemensamt evenemang.

– Att man inom klubben värnar om mångfald berättar mycket om vilka värderingar som finns. Det är beundransvärt att se hur dessa värderingar syns i vardagsverksamheten, säger Perttula.

Det är första gången ett samarbete av det här slaget görs i Finland.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning