TPS bryter igen ny mark – herr- och dammatch spelas efter varandra

Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

TPS fortsätter att vara en föregångare inom finländsk hockey då Åboklubbens dam- och herrlag spelar matcher efter varandra.

Åboklubben TPS har de senaste åren utmärkt sig positivt genom samhällsengagemang. På fredag arrangerar klubben den första ishockeymatchen i Finland med Pridetema och senare i höst spelar man en match där man tar ställning mot mobbning och en match som talar för ett mångkulturellt Finland.

Men TPS engagemang tar inte slut där. Lördagen den 20 oktober spelar TPS herrlag en ligamatch mot JYP i hemmahallen Gatorade Center. Efter herrmatchen är det damernas tur att inta den stora arenans is och möta Lukko i sin ligamatch. Det är första gången klubbens damlag spelar hemmamatch i den stora arenan i Artukais.

TPS skriver i ett pressmeddelande att man vill sprida hockeyns glädjebudskap och ge damhockeyn större synlighet

– Det är ett privilegium att få delta i det här enastående evenemanget där man lyfter fram damhockeyn på ett sätt man aldrig gjort förr, säger ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.

– Som så många gånger tidigare visar TPS genom det här evenemanget att man är föregångare i finländsk hockey.

Eeva Perttula, ordförande för ledningsgruppen i damernas liga, berömmer TPS för att man arrangerar ett gemensamt evenemang.

– Att man inom klubben värnar om mångfald berättar mycket om vilka värderingar som finns. Det är beundransvärt att se hur dessa värderingar syns i vardagsverksamheten, säger Perttula.

Det är första gången ett samarbete av det här slaget görs i Finland.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning