Tour de France-vinnarens pokal stulen

Cykelstjärnan Geraint Thomas har blivit bestulen på sin pokal – och därmed även beviset för att han vunnit sommarens Tour de France.

"Det är väldigt olyckligt att detta har hänt. Det är självklart så att trofén har ett begränsat värde för den som måste ha tagit den, men det betyder mycket för mig och laget", säger Geraint Thomas i ett skriftligt uttalande och tillägger.

"Förhoppningsvis har den som tog den modet att lämna tillbaka den".

Uppgifterna kommer från Team Sky, som även meddelar att händelsen är polisanmäld.

Pokalen var utlånad till cykeltillverkaren Pinarello när stölden inträffade – under en show i Birmingham.

"Vi är helt förkrossade över att detta kunnat ske. Vi tar det fulla ansvaret och jag har personligen bett om ursäkt till Geraint. Vi hoppas att trofén dyker upp igen", säger Pinarello-direktören Richard Hemington i ett uttalande.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54