Tottenhamförlust i Kanes comeback

Harry Kane i förlusten mot Burnley. Bild: Lehtikuva-AFP/Oli Scarff

För första gången på sju matcher startade anfallaren och lagkaptenen Harry Kane för sitt Tottenham. Men trots att Kane blev målskytt i comebacken förlorade Tottenham mot Burnley med 1–2 och tappade viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid.

Harry Kane har inte startat en match för Tottenham sedan 13 januari, då anfallaren skadade ankelligamenten i förlusten mot Manchester United. Men i bortamatchen mot Burnley fanns Kanes namn återigen med i startelvan.

Landslagsanfallarens närvaro fick dock ingen omedelbar effekt – det skulle dröja knappt 60 minuter innan matchens första mål kom. Och det var varken Kane eller någon annan Tottenhamspelare som gjorde det. I stället var det Burnleys Chris Wood som på hörna nickade in matchens första mål.

Men i den 65:e minuten fick Kane bollen på vänsterkanten, drog ifrån, och kunde med yttersidan placerade in kvitteringsmålet via den bortre stolpen.

Tottenham är det enda laget som i Premier League som inte har spelat en oavgjord match och såg i det läget ut att gå mot just ett oavgjort 1–1-resultat. Men Burnley ville annorlunda och tog återigen ledningen med drygt fem minuter kvar när Ashley Barnes satte 2–1 till hemmalaget.

Förlusten innebär att Tottenham, som ligger trea, förlorar viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid. Burnley å sin sida fortsätter sin fina form och har ännu inte förlorat en Premier League-match under 2019.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning