Tottenham knockat – efter rött kort och straff

Wilfried Zaha jublade efter ledningsmålet. Bild: Alastair Grant/TT-AP

Londonderbyt mot Crystal Palace blev en mardröm för Tottenham. Serieledarna föll med 0–3 – efter att ha fått både straff och rött kort mot sig.

Tottenham har haft en stark inledning på säsongen och toppar Premier League med nio poäng efter fyra matcher. I Londonderbyt mot Crystal Palace kom säsongs första stjärnsmäll.

Ett blekt Tottenham fick mestadels ägna sig åt försvarsspel i den första halvleken – och i inledningen av den andra tappade de fattningen helt.

Japhet Tanganga varnades först för att ha knuffat omkull Wilfried Zaha, varpå tumult utbröt på planen. Och fem minuter senare fick den 22-åriga mittbacken sitt andra gula kort i matchen, vilket innebar att Tottenham tvingades spela med en man mindre.

Det klarade man inte alls.

Crystal Palace tryckte på framåt och fick till slut en straff med sig efter att Ben Davies tagit bollen med handen. Den förvaltade Zaha på bästa sätt genom att placera in ledningsmålet.

I den 84:e minuten utökade debutanten Odsonne Edouard ledningen till både 2–0 och 3–0, vilket också blev slutresultatet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning