Torvalds utsedd till främste parlamentariker i miljöfrågor

Bild: HBL-arkiv/Laura Mendelin

Sent på onsdagen på den årliga MEP Awards-prisgalan i Bryssel fick SFP:s Nils Torvalds pris för att vara den bästa Europaparlamentarikern inom miljökategorin.

Nils Torvalds utvaldes bland de 68 parlamentarikerna i miljöutskottet till en finaltrio. Enligt juryn var han den flitigaste och bäste miljö-parlamentarikern i fjol, skriver SFP i ett pressmeddelande.

MEP Awards arrangeras årligen av The Parlamentary Magazine, en tidskrift som utgivs varannan vecka i Bryssel. MEP Awards lyfter fram Europaparlamentariker som framgångsrikt genomfört sitt arbete inom ett tjugotal olika kategorier.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54