Tortilla med potatis

Den här tortillan kan du laga med överbliven kokt potatis. Smakrik korv och salta oliver är gott till. Bild: TT/Eva Hilden Smith

Tortilla de patatas är en spansk klassiker. Här får den ett tillskott av paprika och kryddad korv toppad med chili.

För 4 portioner, 35 minuter

Tips: Ersätt korven med exempelvis kryddad sojakorv för vegetariskt alternativ.

500 g potatis, kokt, kall

2 röda paprikor

olivolja till stekning

salt, peppar

5–6 ägg

5–6 msk mjölk

2 dl riven ost

2 msk smör och olja

2–3 krm chiliflingor

2 msk grovhackad persilja

4 portioner grillad kryddad korv

marinerade oliver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

2. Stek potatis och paprika var för sig i olja i en liten stekpanna. Salta och peppra. Låt båda rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.

3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i äggblandningen. Stek tortillan på medelvärme 5–10 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan fått fin färg.

4. Garnera med chiliflingor och persilja. Servera med grillad korv och marinerade oliver.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02