Tortellini med skogssmak

Tortellini med smak av skog.Bild: TT

Kombinationen svamp, bacon och rosmarin får smaklökarna att tänka på skog. Här lånar vi smakerna till en lättlagad rätt med färsk tortellini.

För 4 personer, 15 minuter

2 paket färsk tortellini, gärna med svampfyllning

Till såsen

200 g färska champinjoner

1 liten gul lök

smör och rapsolja

1 paket bacon (140 g)

2 dl grädde

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk finhackad färsk rosmarin

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till

ärtor

körsbärstomater

Gör så här

1. Skiva svampen ganska grovt. Skala och finhacka den gula löken. Skär baconskivorna i strimlor. Stek allt i några minuter i lika delar smör och rapsolja.

2. Koka upp grädde, vatten och fond. Red med majsstärkelse upplöst i vatten och låt sjuda i 5 minuter. Vänd ned svamp- och baconblandningen mot slutet. Smaka av med finhackad färsk rosmarin, några droppar vitvinsvinäger, salt och peppar.

3. Koka tortellinin i lättsaltat vatten, var noga med koktiden. Tippa upp i durkslag och låt rinna av. Servera med sås, lättkokta ärtor och körsbärstomater.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33