Torsktacos med ananassalsa

Prova att servera tacos med bitar av torsk, het majonnäs och ananassalsa. Salsan brukar kallas salsa al pastor. Bild: Björn Tesch/TT

Ta fredagstacon till nya höjder och gör på torsk och hemmagjord ananassalsa. Servera med bröd och goda tillbehör.

För 4 portioner, 30 minuter

3–4 portionsbitar fryst torskrygg, tinade

salt, citronpeppar

1 msk limesaft

1 msk olivolja

2 krm paprikapulver

Ananassalsa:

1/2 ananas

1 mild röd chili

2–3 salladslökar

1 knippa koriander

1 msk limesaft

Srirachamajonnäs:

1 1/2 dl majonnäs

1–3 tsk sriracha, chilisås

Extra tillbehör:

silverlök tunnskivad

skivad jalapeño, färsk eller inlagd

färsk koriander

limeklyftor

tortillabröd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en liten form. Salta och peppra, ringla över limesaft och oljan. Sätt in i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills fisken är klar. Krydda med paprikapulver.

2. Skala och dela ananasen på längden. Skär bort den hårda stocken i mitten och resten i små bitar. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Ansa och skiva salladslöken. Hacka koriandern. Blanda allt med limesaften.

3. Blanda majonnäs med srirachasås.

4. Dela fisken där den faller isär med en gaffel och servera tillsammans med ananassalsa, srirachamajonnäs, lök och jalapeño i varma tortillabröd. Toppa med koriander och limeklyftor.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning