Toppvärvningen lämnar landslaget – efter Kaisa Mäkäräinens kritik

Danielo Müller var inte den förstärkning som skidskytteförbundet hade hoppats. Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Skidskytteförbundets vallningschef Danielo Müller fortsätter inte i landslaget.

Den tyske vallningschefen Danielo Müller har varit en kontroversiell figur i landslaget. Det har förekommit friktion mellan honom och resten av landslaget – inte minst mellan Müller och Kaisa Mäkäräinens fästman, Jarkko Siltakorpi.

Mäkäräinen var inte nådig i sin kritik efter att den internationella säsongen tagit slut i Holmenkollen. Hon kritiserade inte direkt Müller, men sade att många har saknat Siltakorpi, som inte längre varit hela säsongen med landslaget.

Under säsongen har Mäkäräinen oftare än förut varit missnöjd med sina skidor. Efter den misslyckade sprinten i Oslo var hon besviken – men Müller sköt ifrån sig kritiken.

Mäkäräinen har ännu inte beslutat om hon fortsätter sin karriär – men hon har låtit förstå att det måste ske vissa förändringar i så fall. En förändring är redan klar. Vallningschefen Müller har gjort sitt i landslaget.

– Efter skidskytteförbundets och Müllers förhandlingar meddelade Müller att han inte längre är tillgänglig. Parternas synsätt och förväntningar motsvarade inte varandra i tillräckligt stor utsträckning, skriver skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

Müller var tänkt som en toppvärvning, som förut fixat Magdalena Neuners, Gabriela Koukalovas och Darja Domratjevas skidor. Det fungerade inte som tänkt och under vintern har det talats om personkemi och en annorlunda kultur. Müller skrev förra våren ett kontrakt som var ettårigt med

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning