Topp- och bottenstriden tätnar

Arkivbild. Emelie Johansson (t.h.) har visat god form denna säsong och nätade två mål mot Ilves. Bild: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Det blev segrar för både Honka och Åland United i damligans omgång, vilket innebär att striden om ligatiteln fortsätter otroligt jämn.

Det är för tillfället Åland United som leder damernas fotbollsliga efter att ha besegrat Ilves med 3-0 på hemmaplan, men vad som helst kan ännu ske i kampen om ligatiteln då också Honka tog en seger i gårdagens omgång.

Det var den svenska mittfältaren Emelie Johansson som säkrade segern för Åland United genom att skjuta två mål i första halvleken. Estniska Signy Aarna spikade sedan den sista spiken i Ilves kista med att näta 3-0 i den 81:a minuten. Åland United har nu 36 poäng efter 16 spelade matcher.

Men också rivalen Honka tog en viktig 4-0 bortaseger över Jypk och ligger för tillfället fyra i tabellen med 33 poäng efter 17 spelade matcher. Mellan Åland United och Honka ligger ännu HJK och PK-35 med 35 respektive 34 poäng och med slutet av grundserien bakom hörnet är allt ännu öppet.

I Åbo segrade TPS över ONS på hemmaplan med 3-0 och förstärker sin position som ett av lagen som kommer att fortsätta säsongen i den övre slutserien.

Även bottenstriden rasar för fullt. I Kuopio möttes jumbolagen Pallokissat och TiPS och det var bortalaget som nappade åt sig värdefulla poäng med en 0-3 seger. I och med segern lyfter TiPS från sista plats, förbi Pallokissat. Bägge lag har nio samlade poäng, men Pallokissat har spelat två matcher fler.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning