Tony Parker slutar efter 18 säsonger i NBA

Tony Parker flyger fram mot korgen mot Phoenix under NBA-slutspelet 2010. Bild: Eric Gay/AP/TT

Den franske basketspelaren Tony Parker lägger skorna på hyllan efter 18 säsonger i amerikanska proffsligan NBA.

– Det var flera olika saker som ledde mig till det här beslutet. Men i slutänden var det liksom, om jag inte kan vara Tony Parker längre och inte kan spela i ett slutspel, så vill jag inte spela basket mer, säger han till The Undefeated.

37-årige Parker avslutade karriären i Charlotte, men förutom sista säsongen har han under hela sin NBA-karriär spelat för San Antonio, vilka han också vunnit ligan med fyra gånger. Parker har tidigare sagt att han haft som mål att spela 20 säsonger i NBA.

Parker var även en nyckelspelare i det franska landslaget under många år. 2013 utsågs han till turneringens bäste spelare när Frankrike vann EM-guld.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54