Tonåringar misshandlades i Alberga – polisen misstänker fem flickor för brott

Polisen misstänker fem flickor för brott och ber om tips om två av de misstänkta. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Två flickor i åldrarna 14 och 16 år misshandlades svårt i en tumultartad situation i närheten av en skola i södra Alberga i Esbo på söndagskvällen.

Händelsekedjan som ledde till misshandeln började enligt polisen i närheten av köpcentret Sello i Alberga, där ett trettiotal flickor hade samlats vid halv sju-tiden på söndagskvällen.

Från köpcentret förflyttade sig ungdomarna till den finskspråkiga skolan Ruusutorpan koulu i närheten. Där var det enligt polisens uppgifter meningen att man skulle reda ut sina mellanhavanden.

Men på skolgården eskalerade det bråk som tidigare börjat. Det utmynnade i att en 14-åring och en 16-åring misshandlades. Båda offren fick skador på olika delar av kroppen. Offren blev också bestulna på ägodelar.

Åtminstone fem personer misstänks ha deltagit i misshandeln, som filmades.

De fem misstänkta, som alla är under 20 år, misstänks bland annat för grov misshandel, misshandel, tredska och snatteri.

Polisen har hört en del av de misstänkta unga, men ber allmänheten om iakttagelser och tips på numret 0295 413 031 eller per e-post till adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi för att identifiera två av de misstänkta.

På sin webbplats går polisen också ut med signalement på de två efterspanade flickorna.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning