Tonåring åtalas för planerad attack mot kyrka

Poliser patrullerar Notre Dame-kyrkan i sydfranska Nice i oktober i fjol. Kyrkan på bilden har inget med den misstänkt planerade attacken att göra. Bild: Eric Gaillard/Pool Photo via TT-AP

Franska terroristbrottsåklagare meddelar att de kommer att gå vidare med åtalet mot den 18-åriga kvinna som misstänks ha planerat en terrorattack mot en kyrka över påskhelgen.

Kvinnan, endast identifierad med initialerna L.B, greps i helgen i sitt hem i sydfranska Beziers efter att landets underrättelsetjänst fattat misstankar om att hon var i stånd med att genomföra en attack.

Under gripandet fann polisen en karta över en närbelägen kyrka, detaljer på flertalet våldshandlingar samt referenser till både terrorgruppen IS samt nazism.

De hittade även en bild på läraren Samuel Paty, som brutalt knivmördades i oktober i fjol i vad som beskrivits som en "islamistisk terroristattack" av landets president Emmanuel Macron.

Kvinna kommer att förhöras under torsdagen för sitt misstänkta medlemskap i en terroristkonspiration samt för att ha införskaffat sprängämnen, meddelar terroristbrottsåklagarna i ett uttalande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning