Tommi Mäkinen "höll andan i femton minuter" och fick "50 sms i sekunden"

Bild: Markku Ulander

Toyotas stallchef helgens gladaste i Monte Carlo-rallyt.

Stallchefen Tommi Mäkinen fick enligt egna ord "50 sms i sekunden", när det blev klart att Toyotas Jari-Matti Latvala kom tvåa i Monte Carlos VM-rally.

– et gick fint. Vi hade inte kunnat föreställa oss något sådant här. Det här var sett till förhållandena ett av de svåraste rallyna i Monte Carlo och så får vi ett sådant här resultat i vår första tävling, sade en rörd Mäkinen.

Fyrfaldige världsmästaren Mäkinen vann själv Monte Carlo fyra gånger.

Vilket är bättre, framgångar som förare eller som stallchef?

– Det vet jag inte. Kanske jag vet lite senare.

Var du nervös sista dagen?

– Jag var inte alls nervös... under den sista sträckan höll nästan alla i teamet andan i 15 minuter! sade Mäkinen, känd för sina kalla nerver, med ett flin.

Mäkinen berättade att Toyota fick en massa värdefull information om bilen i Monte Carlo-rallyt. Han anser att bilarna i VM-serien är ganska nära varandra sett till konkurrenskraften. Mäkinen är särskilt nöjd över Toyotans fart på asfalt.

– I Svenska rallyt kör vi i förhållanden som vi som team har mer erfarenhet av. Jag tror att vi kan kämpa om pallplatser där, säger han.

Sebastien Ogier vann rallyt. Latvalas stallkamrat Juho Hänninen belönades med tre VM-poäng då han var trea på power stage-sträckan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning