Tomatsoppa med risoni och kalvfrikadeller

Kalla dagar kan det vara gott att lägga lite extra i soppan. Några kalvfrikadeller och ett par matskedar risoni gör susen i tomatsoppan.

För 4 personer, 35 minuter

1 kg tomater

1 gul lök

olivolja

1 liter vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

2–3 msk tomatpuré

1 msk finhackad oregano

salt och svartpeppar

1/2 tsk socker

Till frikadellerna:

400 g kalvfärs

1 ägg

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Att äta till:

1 1/2 dl risoni

färsk oregano

Gör så här:

1. Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalen, skeda bort kärnhusen och hacka det rena tomatköttet grovt.

2. Skala, hacka och fräs den gula löken med olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomathack, vatten och tomatpuré. Koka upp och låt soppan sjuda 10 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och socker.

3. Blanda kalvfärs, ägg, salt och vitpeppar. Forma köttbullar som får sjuda i saltat vatten cirka 6 minuter. Koka risoni. Fördela soppan och lägg försiktigt i frikadeller. Strö över risoni och färsk oregano.

TT

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03