Tomatsoppa med risoni och kalvfrikadeller

Kalla dagar kan det vara gott att lägga lite extra i soppan. Några kalvfrikadeller och ett par matskedar risoni gör susen i tomatsoppan.

För 4 personer, 35 minuter

1 kg tomater

1 gul lök

olivolja

1 liter vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

2–3 msk tomatpuré

1 msk finhackad oregano

salt och svartpeppar

1/2 tsk socker

Till frikadellerna:

400 g kalvfärs

1 ägg

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Att äta till:

1 1/2 dl risoni

färsk oregano

Gör så här:

1. Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalen, skeda bort kärnhusen och hacka det rena tomatköttet grovt.

2. Skala, hacka och fräs den gula löken med olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomathack, vatten och tomatpuré. Koka upp och låt soppan sjuda 10 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och socker.

3. Blanda kalvfärs, ägg, salt och vitpeppar. Forma köttbullar som får sjuda i saltat vatten cirka 6 minuter. Koka risoni. Fördela soppan och lägg försiktigt i frikadeller. Strö över risoni och färsk oregano.

TT

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00