Toivonen ny målvakt i HIFK

Hannu Toivonen har bland annat spelat i Vasa Sport förut. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Hannu Toivonen ska avhjälpa målvaktssituationen i HIFK.

Målvaktsspelet har varit ett problem för HIFK den här säsongen. Situationen underlättas inte av att Atte Engren är skadad och blir borta i ett par veckor.

HIFK har anlitat Hannu Toivonen som tillfällig ersättare. Markus Ruusu har inte heller övertygat i höst och HIFK har ont om alternativ.

– Vi ville ta in Hannu i laget, för att låta Roope Taponen koncentrera sig i lugn och ro på A-juniorernas och U18-landslagets spel. Niilo Halonen har en utmärkt situation i Joensuu och vi vill att han spelar hela säsongen i Jokipojat, säger sportchefen Tobias Salmelainen.

Toivonen, 34, reserverades i första omgången under NHL-draften 2002 av Boston och spelade totalt 61 matcher i Boston och St. Louis. I ligan har han spelat i HPK, Ilves, SaiPa och Sport. Senaste säsong spelade han i Graz i Österrike och Odense i Danmark. Kontraktet med HIFK gäller för en match i gången.

HIFK meddelar också att kontraktet med forwarden Lucas Lessio har upphävts. I 16 ligamatcher stod han för poängen 6+5=11, men enligt Salmelainen hittade man inte en lämplig roll för honom.