Toivonen ny målvakt i HIFK

Hannu Toivonen har bland annat spelat i Vasa Sport förut. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Hannu Toivonen ska avhjälpa målvaktssituationen i HIFK.

Målvaktsspelet har varit ett problem för HIFK den här säsongen. Situationen underlättas inte av att Atte Engren är skadad och blir borta i ett par veckor.

HIFK har anlitat Hannu Toivonen som tillfällig ersättare. Markus Ruusu har inte heller övertygat i höst och HIFK har ont om alternativ.

– Vi ville ta in Hannu i laget, för att låta Roope Taponen koncentrera sig i lugn och ro på A-juniorernas och U18-landslagets spel. Niilo Halonen har en utmärkt situation i Joensuu och vi vill att han spelar hela säsongen i Jokipojat, säger sportchefen Tobias Salmelainen.

Toivonen, 34, reserverades i första omgången under NHL-draften 2002 av Boston och spelade totalt 61 matcher i Boston och St. Louis. I ligan har han spelat i HPK, Ilves, SaiPa och Sport. Senaste säsong spelade han i Graz i Österrike och Odense i Danmark. Kontraktet med HIFK gäller för en match i gången.

HIFK meddelar också att kontraktet med forwarden Lucas Lessio har upphävts. I 16 ligamatcher stod han för poängen 6+5=11, men enligt Salmelainen hittade man inte en lämplig roll för honom.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning