Tobias Zilliacus bland huvudrollerna i ny HBO-satsning

Zilliacus gjorde huvudrollen i Marcus Rosenlunds pjäs Morfars Mauser som handlade om mobbning. Nu är han tillbaka i en ny dramaroll. Bild: Cata Portin

Den finlandssvenska skådespelaren Tobias Zilliacus har en av huvudrollerna i den nya, i nordisk miljö förlagda, HBO-serien Björnstad.

Björnstad är baserad på den svenska författaren och journalisten Fredrik Backmans roman med samma namn, och kommer ut hösten 2020. Dramaserien, som regisseras av den prisbelönte regissören Peter Grönlund, handlar om en småort i norra Sverige och det lokala juniorhockeylaget, samt de hemligheter som omger dem. Romanen som serien baserar sig på beskrivs som Backmans allvarligaste bok hittills. Backman har tidigare gett ut bland annat den hyllade romanen En man som heter Ove.

Zilliacus, som senast sågs på finlandssvensk teaterscen i pjäsen Morfars Mauser på Lilla Teatern (recenserad i HBL den 12.3, en färsk intervju med skådespelaren hittas här) spelar en av seriens huvudroller, tillsammans med bland annat Aliette Opheim och Ulf Stenberg.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning