Tobaksreklam förbjuds på tyska gator

Julia Klöckner (CDU) är för ett breddat förbud mot tobaksreklam i Tyskland. Bild: Pontus Ahlkvist/TT

Reklam för tobaksprodukter på reklampelare och i bioreklam i Tyskland väntas bli förbjudet från och med januari 2022. Regeringskoalitionen med socialdemokrater och konservativa väntas lägga fram ett lagförslag nästa vecka sedan konservativa CDU/CSU gjort en helomvändning.

Tobaksreklam är förbjudet i medier, men ett försök att bredda förbudet 2016 stoppades av Angela Merkels parti CDU och bayerska CSU.

– Ett förhindrande av annonsering för tobaksprodukter på gator och biografer skulle ha genomförts för länge sedan, säger Julia Klöckner (CDU), minister med ansvar för konsumentfrågor.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning