Tjeckisk landslagsspelare klar för HIFK – franska duon fortsätter i laget

Veronika Lorencova (t.h.) fortsätter i HIFK. Bild: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

23-åriga tjeckiska landslagsanfallaren Michaela Pejzlova förstärker HIFK:s ligalag kommande säsong.

Pejzlova utexaminerades från universitetet i Clarkson där hon studerade biologi. Under sin tid i universitetet var hon med och vann två NCAA-titlar (universitetsmästerskap) och noterades för 166 poäng (64+102) på 148 universitetsmatcher.

I Helsingfors ska hon kombinera spel i HIFK med studier vid Helsingfors universitet.

– Det känns bra att få chansen att spela och studera i Helsingfors och jag ser fram emot att få spela i den finländska ligan tillsammans med och mot toppspelare. Jag ser fram emot att få utvecklas som spelare och få lära mig av en före detta OS-idrottare, tränaren Saara Niemi, säger Pejzlova i klubbens pressmeddelande.

Pejzlova har varit ordinarie i det tjeckiska landslaget sedan säsongen 2013–14.

Hon behöver inte känna sig utanför eller ensam i laget då landsmaninnan Veronika Lorencova förlängt kontraktet med IFK.

IFK meddelade också att den franska landslagsduon Emmanuelle Passard och Athena Locatelli fortsätter i rödtröjorna. Passard var lagets främsta poängplockare under IFK:s första säsong i damligan medan Locatelli var en av de ledande spelarna i defensiven.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning