Tirronen lämnar Espoo United

Rasmus Tirronen tog Mestis-brons med Espoo United förra säsongen. Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mestis bästa målvakt förra säsongen lämnar Espoo United. Rasmus Tirronen flyttar till TPS för spel i Ligan.

Efter att målvaktslöftet Aleksandar Georgijev nyligen lämnat TPS har Åbolagets sportchef Antero Niittymäki letat efter en ersättare. Det hittade han i 26-årige Rasmus Tirronen som blev vald till Mestis bästa målvakt säsongen 2016-2017. Tirronens kontrakt med TPS är av modellen 1+1.

– Vi är mycket nöjda över att få Rasmus till vårt lag. Han är i bra ålder och ytterst motiverad för att jobba och utvecklas efter en utmärkt säsong i Mestis. Han är just den profilens målvakt vi letade efter, säger Niittymäki på TPS webbsida.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning