Tips från utlandet ledde till gripande på flygplatsen: Gäng anlände "för organiserat slagsmål"

Arkivbild av en polisbil på flygplatsen i Vanda. Bilden har inte tagits i samband med gänget misstänkta för organiserat slagsmål. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Polisen har gripit en grupp resenärer på Helsingfors flygplats. De hade "som uppenbar avsikt att delta i organiserat slagsmål".

Informationen kom via internationellt utbyte av information, meddelar polisen, som utöver det inte ger ut några detaljer.

Det handlade om ett plan som startat i Stockholm och landade i Helsingfors på lördag förmiddag, men polisen har inte preciserat uppgifterna om varifrån gruppen rest, och vad som gav upphov till misstankarna.

Polisen hade upplysts i förväg om att den grupp som landar var misstänka för att ha som avsikt att delta i ett organiserat slagsmål i huvudstadsregionen. För att upprätthålla ordningen greps de redan på flygplatsen.

Det hann inte uppstå någon fara och gripandet gick lugnt till, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02