Tiotals döda efter tropisk storm i Filippinerna

Boende tar sig mödosamt fram i vattenmassorna som den tropiska stormen orsakat.Bild: Lehtikuva/AFP/Josep Deveza

En tropisk storm i södra Filippinerna har lett till över 100 dödsfall, enligt myndigheterna. Dessutom saknas många människor.

Rapporterna om dödsfall fortsätter att strömma in efter en tropisk storm i södra Filippinerna. Minst 133 döda har konstaterats, enligt myndigheterna. Dessutom saknas många människor.

Översvämningar och jordskred har i princip förintat byn Dalama i närheten av staden Tubod på Mindanao, landets näst största ö.

– Floden steg och de flesta hus sveptes iväg. Byn är inte längre där, säger Gerry Parami vid polisen i Tubod.

Polis, militär och frivilliga arbetar med att leta efter fler kroppar genom att gräva i bråten. I den drabbade byn bor omkring 2 000 personer. Det är oklart hur många som kan ha klarat sig.

Stormen, kallad Tembin, slog till mindre än en vecka efter att ovädret Kai-Tak gått hårt fram över de centrala delarna av landet. Där omkom 54 människor, och 24 personer saknas fortfarande.

Varje år drabbar i snitt 20 större stormar Filippinerna, och många leder till dödsoffer, men det är ovanligt att just Mindanao drabbas.

Den tyfon som lett till flest dödsoffer i modern tid i Filippinerna härjade i november 2013. Hela städer i tätbebyggda områden i mitten av landet förstördes, och 7 350 människor miste livet.

Uppdatering 23.12 klockan 10.55: Dödssiffran korrigerad.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00