Tinder stoppar unga nätdejtare

Bild: Ksf Media

Dejtingappen Tinder ändrar sina åldersregler.

Inom kort kommer 13–17-åringar inte längre att kunna hitta potentiell kärlek via den populära appen. Ändringen är en del i en skärpt säkerhetspolicy hos nätdejtingföretaget.

– Vi har ett ansvar gentemot mot våra användare och anser att det här är rätt väg att gå. Den nya policyn träder i kraft nästa vecka", säger Rosette Pambakian, kommunikationschef på Tinder, i ett pressmeddelande.

Appen beräknas ha omkring 100 000 aktiva användare i Finland och 300 000 i Sverige.

Ungdomar från 13 år och upp till 17 år och 364 dagar har tidigare kunnat söka kontakt med andra i sin åldersgrupp. De som är äldre har enligt företagets regler enbart kunnat se användare som är över 18 år. Den huvudsakliga målgruppen uppges vara användare mellan 28 och 35 år.

Enligt Tinder påverkas omkring tre procent av företagets användare av de ändrade åldersreglerna.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning