"Tillbaka till BB-huset" - Zyskowicz kritiserar Sebastian Tynkkynens muslimkommentarer

Bild: Roni Rekomaa

Riksdagsledamoten Ben Zyskowicz (Saml) kritiserar ordföranden för Sannfinländarnas ungdomsförbund (Finsk Ungdom), Sebastian Tynkkynen, för hans kommentarer om muslimer.

Tynkkynen konstaterade förra veckan i ett inlägg på Facebook att Finland borde sträva efter att utvisa alla muslimska invandrare som inte har finskt medborgarskap.

– Om diskussionen förs på så här låg nivå kan jag lika gärna kräva att Tynkkynen ska utvisas till BB-huset, säger Ben Zyskowicz i ett pressmeddelande.

Zyskowicz säger att man måste kunna diskutera invandring lika öppet som andra delområden inom politiken. Sebastian Tynkkynens uttalande är enligt Zyskowicz ändå hets mot islam.

– Det är inte frågan om invandringspolitik, utan hets mot personer som är muslimer och om rasistiskt tänkande.

För allmänheten blev Sebastian Tynkkynen först känd för sin medverkan i reality-programmet Big Brother. Han blev ordförande för Finsk Ungdom år 2014. 

Sebastian Tynkkynen säger att Zyskowicz förvränger innehållet i hans Facebookinlägg.

– Jag talade om att man borde få returneringsautomaten att snurra för fullt så att vi snabbt kan skicka tillbaka sådana personer som inte har någon orsak att få uppehållstillstånd i Finland. Ingenstans påstod jag att alla muslimer ska utvisas, skriver Tynkkynen per e-post till FNB. 

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning