Tigrarna bli fler

Bild: Mostphotos

Antalet tigrar i nationalparken Manas på gränsen mellan Bhutan och Indien har fördubblats på bara sex år.

Det envetna arbetet för att öka tigerstammen i världen ger resultat. Det betyder att risken för utrotning minskar. I dag räknar man med att bara 3 890 tigrar lever i det vilda i hela världen. I Manas fanns bara 10 tigrar när djuren räknades 2010. Nu finns 22.

Att rädda tigern från utrotning är ett projekt som alla 13 tigerstater i Asien gått med i. Världsnaturfonden i Finland har deltagit i tigerskyddsprojektet genom ett utvecklingssamarbete via Finlands utrikesministerium sedan 2009. WWF har som mål att fördubbla antalet tigrar mellan 2010 och 2022.

Tigerstammen hotas främst av tjuvskytte och av att dess naturliga habitat krymper. Tigerns revir är stort och stammen lider därför bland annat av att skogar huggs ner. På hundra år har 95 procent av världens tigrar försvunnit. Flera underarter, som den kaspiska tigern, sydkinesiska tigern samt ötigrarna på Java och Bali, har dött ut helt.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00