Tieto och norska Evry går samman

Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Den sammanlagda omsättningen för företagen uppgår till 3 miljarder euro.

Tieto och Evry går samman, meddelar företagen på tisdagsmorgonen. Det nya företaget kommer att bli en av Nordens största arbetsgivare inom digitala tjänster och mjukvara och kommer att vara verksamt i fler än 90 länder, uppger företagen.

– Med fortsatta investeringar i våra anställda och den senaste teknologin såsom robotics, molntjänster och AI blir vi en konkurrenskraftig digital partner för våra kunder. Vi har en stark gemensam kultur med nordiska värderingar som baseras på en stor respekt för varje individ och med fokus på livslångt lärande, säger Kimmo Alkio, vd och koncernchef på Tieto.

Alkio blir vd för det nya företaget som får namnet TietoEvry och har 24 000 anställda.

Thomas Franzén kommer att bli föreslagen som styrelseordförande för det kombinerade företaget vid bolagsstämman.

Huvudkontoret placeras i Esbo. Lednings- och verksamhetsfunktioner kommer att fördelas till kontoren i Stockholm, Oslo och Esbo.

Efter slutfört samgående kommer det nya företaget att vara listat på Helsingforsbörsen (Nasdaq Helsinki) och Stockholmsbörsen (Nasdaq Stockholm). Därutöver kommer man också att ansöka om att listas på Oslobörsen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46