Tidning om finlandssvensk litteratur får pris

Tidskriften Vi Läser belönas med årets Publishingpris för ett specialnummer om finlandssvensk litteratur. Bild: Pressbild/SPT

"Ett initierat och själfullt magasin", lyder prismotiveringen.

Svenska litteratursällskapet och tidskriften Vi Läser belönas med årets Publishingpris för ett specialnummer om finlandssvensk litteratur.

"Så länge jag har varit intresserad av böcker har jag fascinerats av den finlandssvenska litteraturskatten. Därför känns det fantastiskt att numret blev en stor succé, och att det nu dessutom belönats med ett av branschens finaste pris", säger Jonas Eklöf, chefredaktör på Vi Läser i ett pressmeddelande.

Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling. Publishingprisets jury beskriver specialnumret som "ett initierat och själfullt magasin med tydligt omslag, kreativ inlaga och grafiska finesser." Tidningen utarbetades av redaktören Terri Herrera och grafikern Mari Wigren.

"Den finlandssvenska litteraturen väcker en del intresse i Sverige och det är tacksamt att kunna belysa den på ett bredare sätt med hjälp av en sådan här kvalitetsprodukt", säger Agneta Rahikainen, marknadsföringschef på SLS.

Det finlandssvenska specialnumret gavs ut med stöd av Svenska litteratursällskapet, Svenska kulturfonden och Svenska folkskolans vänner.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning