Tidigare allsvenska klubben Syrianska tvångsnedflyttas till division 2

Syrianska tvångsdegraderas till division 2. Arkivbild Bild: Jessica Gow/TT

Så sent som i fjol spelade Syrianska i superettan. Nu tvångsdegraderas klubben av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd till division 2 – och förbjuds att värva nya spelare.

Syrianska FC slutade sist i superettan 2019 och skulle därmed ha spelat i division 1 i norra år. Men nu står det alltså klart att det väntar division 2-spel för Södertäljeklubben, meddelar Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

"Beslutet grundar sig i att föreningen har underlåtit att i rätt tid till SvFF betala klara och förfallna fordringar på betydande belopp", skriver disciplinnämnden.

Dessutom får Syrianska inte registrera nya spelare "till dess föreningens samtliga skulder till SvFF är betalda". Enligt disciplinnämnden uppgår Syrianskas skulder till förbundet till totalt 116 470 kronor, fördelat på "obetalda skulder för domarkostnadsfördelning" på 91 470 kronor samt "obetalda böter till disciplinnämnden" på 25 000 kronor.

Syrianska har möjlighet att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden senast den 6 februari. Den nu vakanta platsen i division 1 erbjuds enligt disciplinnämnden till Kalmarlaget IFK Berga.

Syrianska FC spelade i allsvenskan 2011–2013.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning