THL rekommenderar: Följ herrarnas EM i fotboll hemifrån

Institutet rekommenderar att man följer med hemifrån då Teemu Pukki och de övriga spelarna spelar sina EM-matcher. Arkivbild. Bild: Mats Ahlnäs/SPT

Trots att coronaläget i Finland förbättrats så är incidensen utomlands fortfarande hög. Det påminner Institutet för hälsa och välfärd om inför stundande EM i fotboll.

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rekommenderar fortfarande att man på grund av coronaepidemin undviker resande utomlands. Dessutom anser institutet att man också bör begränsa sina resor inom landet till enbart de mest nödvändiga.

Samma rekommendationer gäller även då herrarnas EM i fotboll spelas under sommaren, slår institutet fast.

Finland spelar sin första match mot Danmark i Köpenhamn den 12 juni. Den 16 juni möter Finland Ryssland i S:t Petersburg, och den 21 juni spelas en match mot Belgien också i S:t Petersburg.

"Att Finland lyckats ta sig till EM är en otroligt fin sak, men trots det har coronapandemin inte försvunnit någonstans. Under mästerskapen råder samma rekommendationer som annars beträffande resor. Det betyder tyvärr att man ska se matcherna hemifrån", säger institutets direktör Mika Salminen i ett pressmeddelande.

Även om coronaläget i Finland under de senaste veckorna förbättrats så är incidensen fortfarande hög i många andra länder.

Exempelvis är incidensen i S:t Petersburg för tillfället kring 187, medan den i Finland är 52. Den nationella incidensen i Danmark är för tillfället kring 200.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning