Thingnes Bø slog Fourcades rekord

Det här var Johannes Thingnes Bøs säsong. Bild: Matthias Balk

Nu är vinterns skidskyttesuverän Johannes Thingnes Bø också främst genom tiderna.

Norrmannen vann lördagens jaktstart i Holmenkollen och blev därmed den första skidskytten att ta 15 individuella segrar under en och samma världscupsäsong. Det tidigare rekordet delade han med Magdalena Forsberg (säsongen 2000–01) och Martin Fourcade (2016–17).

Han fick dessutom dela glädjen på prispallen med sin bror. Tarjei Bø blev tvåa, 13,9 sekunder från segern, och tysken Arnd Peiffer blev trea, 18,2 sekunder efter Thingnes Bø.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning