The Rasmus musik förde Ruoste till seger

En positiv överraskning verkade både Horse showens publik och dressyrdomarna anse om den internationella Grand Prix Kür-klassens segrare, Henri Ruoste, på hannoveranaren Roble.

Henri Ruoste, som bor och driver ett handelsstall i Dortmund, i Tyskland, fick mycket beröm för det dressyrarbete han har gjort med den 13-åriga hästen, Roble. Han segrade i en av dressyrens huvudklasser under Helsinki Internationeal Horse Show med resultatet 72,350.

Sveriges Sophie Fleming Tärnström på hästen Schumi kom på andra plats med 71,425. Finlands Stella Hagelstam på New Hill Julitrea blev trea. Hennes resultat var 70,225.

Positiv överraskning

Fantastisk galopp, hästen är stor, men rör sig lätt och med mäktig kraft framåt, en positiv överraskning – så kommenterade OS-dressyrdomarna Dietrich Plewa och huvuddomaren Irmeli Summanen Ruostes häst och ridning.

Ruoste själv var en aning missnöjd med galopprogrammet. Men mot bakgrunden av att han endast ridit två Kür-program med Roble innan gårdagens ridning, ansåg han att resultatet var bra.

Bild: Markku Ulander

– I den här sporten är det två tankar och två kroppar som ska bli ett. Ibland är man ihop, ibland isär. Till exempel våra piruetter misslyckades, sade Ruoste.

Bästa hästen någonsin

Stella Hagelstam var mycket nöjd med sin häst, som framför allt fick beröm för sin lätthet.

– New Hill Julitrea är den bästa häst jag någonsin haft. Det här är bara början. Flera rörelser kan hästen göra tio gånger bättre. Jag hoppas kunna komma hit nästa år och visa vad hon har lärt sig, sade Hagelstam efter sin ridning.

Alla tre pristagarna deltar i Knock-Out-klassen i morgon, en mycket publikvänlig dressyrtävling.

Två deltagare rider samtidigt ett program bestående av svåra dressyrrörelser. De rider som varandras spegelbilder. Hur de klarar av rörelserna jämförs och den bättre går vidare.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03