Thailändska pojklaget kommer inte till final

Det thailändska pojklaget kommer inte närvara på VM-finalen. Arkivbild. Bild: TT/AP/Pavel Golovkin

De tolv thailändska pojkfotbollsspelarna som efter 18 dagar fast i en grotta räddades under tisdagen kommer inte närvara på söndagens VM-final. Det säger internationella fotbollsförbundet Fifa.

Fifa hade tidigare, innan räddningsinsatsen, bjudit in pojklaget till finalen, men av medicinska skäl är inte pojkarna kapabla att resa till den ryska finalstaden Moskva.

"Fifas prioritet är fortsatt hälsan för alla inblandade i räddningsinsatsen och vi kommer att se över ett nytt tillfälle att bjuda pojkarna till ett Fifa-evenemang för att delge dem ett ögonblick av gemenskap och firande" säger en talesperson inom Fifa.

Fifa har även sänt sina kondoleanser till familjen tillhörande den thailändske dykare som dog under räddningsarbetet.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54