Thailändska pojklaget kommer inte till final

Det thailändska pojklaget kommer inte närvara på VM-finalen. Arkivbild. Bild: TT/AP/Pavel Golovkin

De tolv thailändska pojkfotbollsspelarna som efter 18 dagar fast i en grotta räddades under tisdagen kommer inte närvara på söndagens VM-final. Det säger internationella fotbollsförbundet Fifa.

Fifa hade tidigare, innan räddningsinsatsen, bjudit in pojklaget till finalen, men av medicinska skäl är inte pojkarna kapabla att resa till den ryska finalstaden Moskva.

"Fifas prioritet är fortsatt hälsan för alla inblandade i räddningsinsatsen och vi kommer att se över ett nytt tillfälle att bjuda pojkarna till ett Fifa-evenemang för att delge dem ett ögonblick av gemenskap och firande" säger en talesperson inom Fifa.

Fifa har även sänt sina kondoleanser till familjen tillhörande den thailändske dykare som dog under räddningsarbetet.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning