Tesla utreder misstänkt självantänd bil

En Tesla Model S. Arkivbild. Bild: TT-AP/Ng Han Guan

Elbilstillverkaren Tesla skickar en grupp utredare för att undersöka en Tesla Model S som ska ha självantänt och exploderat.

En video som sägs vara filmad i Shanghai visar en parkerad bil som först börjar ryka, för att sedan brinnande explodera och skada fordon i närheten. Klippet har setts av miljoner användare på den kinesiska sociala medier-sajten Weibo, men klippets äkthet har inte verifierats.

"Efter att ha hört om incidenten i Shanghai skickade vi omedelbart en grupp till platsen. Vi kontaktar för närvarande relevanta avdelningar för att bättre förstå situationen. Utifrån informationen vi har tillgänglig så blev ingen skadad", skriver Tesla på sitt Weibokonto.

Tesla försöker få fart på försäljningen i Kina, som drabbats av handelskriget mellan USA och Kina. Företaget håller på att bygga en fabrik i Shanghai för att slippa importera alla bilar till marknaden.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39