Terveystalo fortsätter växa starkt

Terveystalo-koncernens tillväxt fortsätter. Under årets första kvartal ökade koncernens omsättning med nästan 36 procent till 267,8 miljoner euro.

Periodens vinst var 17,2 miljoner euro jämfört med 27,3 miljoner för samma period i fjol, meddelar bolaget på torsdagen.

Resultatet påverkas av att koncernen köpte Attendos sjukvårdsverksamhet i Finland i fjol. Affären gällde Attendos bemanningstjänster, primärvård, tandvård och företagshälsovård.

Men även utan detta nyförvärv förbättrades Terveystalos omsättning med 5,5 procent jämfört med det första kvartalet i fjol.

– Vi växer på alla våra centrala verksamhetsområden. Våra investeringar i preventiva hälsovårdstjänster ökar vårt utbud och skapar nya tillväxtmöjligheter, säger koncernens verkställande direktör Yrjö Närhinen.

Terveystalo-koncernen hör till de aktörer som expanderat kraftigt under de senaste åren i och med köpen av bland andra Diacor, Porin lääkäritalo och Rauman Erikoislääkärikeskus.

– Efter Attendo-affären växte vår omsättning med 36 procent under det första kvartalet i år. Integrationen är i full gång och vi ser nu stora möjligheter att utöka samarbetet med den offentliga sektorn, säger Närhinen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning