Terho kan återbetala mötesarvodet i juli

Sampo Terho (Blå) gillade inte stadsfullmäktiges möte om regeringens förslag till vård- och landskapsreform.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Sampo Terho (Blå) vill betala tillbaka pengarna som han får för att representera sina väljare i Helsingfors stadsfullmäktige.

Det är möjligt men inte helt utan problem. Stadshuset betalar ut mötesarvodena kvartalsvis och nästa utbetalning sker den 20 juli. Det är i den här potten som Sampo Terhos arvode, 360 euro, för mötet den 4 april hamnar.

– Sedan få vi se hur han gör, säger en tjänsteman till HBL.

Bakgrunden är att Terho för en dryg vecka sedan förkunnade i stadshuset att han inte vill delta i fullmäktigemötet. Han ansåg att det var ett möte utan en pressinformation där borgmästare Jan Vapaavuori (Saml) kritiserar regeringens förslag till vård- och landskapsreform.

På mötet godkände stadsfullmäktige ett utlåtande som i praktiken är ett nej till de planerade omställningarna med siffrorna 82–3.

Sampo Terho är kultur- och idrottsminister i Juha Sipiläs (C) regering.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00