Teräväinen nattens namn i NHL - Heiskanen imponerar

Teuvo Teräväinen och storstjärnan Sebastian Aho stod för tre, respektive två poäng då deras Carolina slog Buffalo med 6-5 efter förlängning.

Teräväinen satte segerpucken tre minuter in på förlängningen.

Totalt noterades han för 2+1 medan Aho stod för 0+2. I Buffalo stod backen Rasmus Ristolainen för två assist.

Aho ligger på fjortonde plats i poängligan på 24+38 och är i nuvarande takt på väg mot 94 poäng i grundserien.

Teräväinen är uppe i 14+34 och har alla chanser att gå över 70 poäng i grundserien.…

Aleksander Barkov stod för två assist då Florida slog Pittsburgh med 3-2. Centern snittar ett poäng per match.

Mikko Rantanens poängproduktion har stannat av något efter den första magnifika halvan på säsongen men mot Washington blev det en balja. Rantanen ligger fyra i poängligan på 24+51 och är i nuvarande poängtakt på väg mot 116 poäng.

I matchen mellan Montreal och Winnipeg hittade en finländare men det var inte Patrik Laine i Jets utan Jesper Kotkaniemi i Canadiens. Laines djupa formsvacka håller i sig. Mot Canadiens fick han spela drygt 14 minuter och lyckades avlossa tre skott.

Kotkaniemi gör sin debutsäsong i NHL och 10+14 på 55 matcher är mer än godkänt i Canadiens som gjort en betydligt bättre säsong än de flesta Habssupportrar vågade tro på i höstas.

Miro Heiskanen gör en utmärkt debutsäsong i Dallas. Den förra HIFK-stjärnan satte en puck mot Nashville, sitt tionde mål för säsongen.

Heiskanen förutspås en stor framtid i NHl och statistiken stöder en den uppfattningen. Heiskanen är den femte snabbaste backen under 20 år att nå tio mål i NHL. För Heiskanen tog det 54 matcher.

Före honom i alla tiders statistik finns bland andra namn som Phil Housley, Bobby Orr och Larry Murphy.

Bild: Lehtikuva/Matthew Stockman

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22