Teräväinen nattens namn i NHL - Heiskanen imponerar

Bild: Lehtikuva/Elsa

Teuvo Teräväinen och storstjärnan Sebastian Aho stod för tre, respektive två poäng då deras Carolina slog Buffalo med 6-5 efter förlängning.

Teräväinen satte segerpucken tre minuter in på förlängningen.

Totalt noterades han för 2+1 medan Aho stod för 0+2. I Buffalo stod backen Rasmus Ristolainen för två assist.

Aho ligger på fjortonde plats i poängligan på 24+38 och är i nuvarande takt på väg mot 94 poäng i grundserien.

Teräväinen är uppe i 14+34 och har alla chanser att gå över 70 poäng i grundserien.…

Aleksander Barkov stod för två assist då Florida slog Pittsburgh med 3-2. Centern snittar ett poäng per match.

Mikko Rantanens poängproduktion har stannat av något efter den första magnifika halvan på säsongen men mot Washington blev det en balja. Rantanen ligger fyra i poängligan på 24+51 och är i nuvarande poängtakt på väg mot 116 poäng.

I matchen mellan Montreal och Winnipeg hittade en finländare men det var inte Patrik Laine i Jets utan Jesper Kotkaniemi i Canadiens. Laines djupa formsvacka håller i sig. Mot Canadiens fick han spela drygt 14 minuter och lyckades avlossa tre skott.

Kotkaniemi gör sin debutsäsong i NHL och 10+14 på 55 matcher är mer än godkänt i Canadiens som gjort en betydligt bättre säsong än de flesta Habssupportrar vågade tro på i höstas.

Miro Heiskanen gör en utmärkt debutsäsong i Dallas. Den förra HIFK-stjärnan satte en puck mot Nashville, sitt tionde mål för säsongen.

Heiskanen förutspås en stor framtid i NHl och statistiken stöder en den uppfattningen. Heiskanen är den femte snabbaste backen under 20 år att nå tio mål i NHL. För Heiskanen tog det 54 matcher.

Före honom i alla tiders statistik finns bland andra namn som Phil Housley, Bobby Orr och Larry Murphy.

Bild: Lehtikuva/Matthew Stockman

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning