Tennisstjärnans hemlighet – svår sjukdom

Caroline Wozniacki har fått hjälp av sin medicin. Bild: Lehtikuva-AFP/Roslan Rahman

Diagnosen var en chock för Caroline Wozniacki.

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki lider av kronisk ledgångsreumatism. Det berättade hon på presskonferensen efter förlusten mot Jelina Svitolina i WTA-slutspelet i Singapore. Wozniacki har hållit sjukdomen hemlig sedan i augusti och den värsta chocken har lagt sig nu.

– Vissa dagar är jag bara trött. Är det en matchdag måste man kämpa sig igenom det, säger hon till Ekstrabladet.

I början, innan medicinen började verka, hade jag det tufft på banan. Men som det verkar nu kan jag fungera på någorlunda normalt vis.

Wozniacki vann WTA-slutspelet i fjol men är utslagen i år efter nederlaget (1–2 i set) mot Svitolina. Ukrainskan är tillsammans med tjeckiskan Karolina Pliskova klar för semifinal.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning