Tenkanen kämpar om medalj i EM

Tuula Tenkanen hade en bra dag i EM. Bild: Lloyd Images

Tuula Tenkanen tog två förstaplatser i EM-regattan i Las Palmas.

Tuula Tenkanen seglade hem två segrar då EM i Laser Radial fortsatte i Las Palmas. I tisdagens första start var Tenkanen 17:e men efter det blev det två segrar i följd.

Tenkanen ligger trea sammanlagt.

– Farten var bra hela dagen, speciellt i motvind. I den första starten gjorde jag rätt stora taktiska missar men den andra och tredje starten lyckades bättre, säger hon.

Monika Mäkelä ligger för tillfället på 17:e plats.

I Laser Standard går det inte riktigt lika bra för de blåvita herrarna. Kaarle Tapper ligger 32:a efter sex starter och Oskari Muhonen är 66:e.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54