Tenkanen fortsätter som VM-sexa – också Mikkola bland de tio främsta

Tuula Tenkanen var inte nöjd med tisdagens start men ligger ändå på 6:e plats i VM Bild: Jukka Saarikorpi / SPV

Tuula Tenkanen fortsätter imponera i seglings-VM i danska Århus.

VM-tävlingarna i Århus drog igen ut på tiden på tisdagen och Laser Radial-båtarna avslutade sina starter först vid 20-tiden på kvällen. Tuula Tenkanen är på sjätteplats efter sju starter och den finländska nationsplatsen till OS i Tokyo 2020 börjar se allt mer sannolik ut.

Men det är inte bara Tenkanen som imponerar i Laser Radial. Monika Mikkola fick sig en rejäl smäll i söndagens start och skadade ryggen men kunde tack vare medicinering ställa upp i tisdagen segling. Mikkola slutade på en fin andraplats i den sjunde starten och steg till sammanlagt tia i VM-regattan.

– Jag kände inte av smärtan under tävlingen då adrenalinet och medicinen gjorde sitt men direkt då jag kom i mål kände jag av den igen. Jag hoppas jag kan behålla en så här bra placering, säger Mikkola.

En av tisdagens två starter måste avbrytas på grund av för svaga vindar.

Förutom Mikkola lyckades också Tapio Nirkko i Finnjolle då han kom i mål som sexa och fyra. Han ligger på 19:e plats sammanlagt.

Sinem Kurtbay och Janne Järvinen ligger på 14:e plats i Nacra17 medan Kaarle Tapper är 18:e i Laser Standard och Noora Ruskola och Mikaela Wulff är på 24:e plats i 49erFX.

Tuuli Petäjä-Sirén får resa hem från VM i Danmark utan en nationsplats till OS. Petäjä-Sirén ligger på 41:a plats och får fortsätta tävlingen i silverfinalen.

– Jag ser resten av VM som bra träning och koncentrerar mig på att fixa nationsplatsen till OS i VM om ett år, säger hon.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning