Telia sänder 38 ligaklassiker: HIFK-Jokerit och kvalrysaren Ässät-Sport på programmet

Jokerits Janne Lahti var lagets bästa målskytt i kvartsfinalserien mot Juuso Riksmans HIFK våren 2011. Bild: Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Då ishockeyligan står stilla bjuder Telia på inte mindre än 38 klassiska matcher på sina kanaler. Sändningarna är öppna för alla.

Våren 2011 möttes HIFK och Jokerit i en kvartsfinalserie som varken saknade dramatik eller känslor. Jokerit kopplade ett tidigt grepp om matchserien och hade chansen att slå ut favoriten IFK i den sjätte kvartsfinalen.

IFK tog hem segern i förlängning och vann också den sjunde kvartsfinalen.

Båda matcherna finns i Telias sändningsschema då bolaget som äger ligarättigheterna nu sänder 38 matcher 27.3-17.4.

Kvalserien mellan Ässät och Vasa Sport var en av ligahistoriens mest intressanta matchserier. Mestislaget Sport, anförda av Juhani Tamminen, pinade ligalaget Ässät. Den sjunde och avgörande kvalmatchen står på Telias program den 1 april.

Här kan ni se Sporttränaren Tamminens klassiska utläggning på presskonferensen efter den avgörande matchen.

HIFK:s avgörande ligafinal från 1998, 90-talsklassikern Jokerit-TPS och otaliga andra godbitar kommer att sändas under kommande veckor.

Här kan ni se hela sändningsschemat.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning