Telia köper MTV

Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Telia, med svenska staten som största ägare, köper Bonnier Broadcasting, med svenska TV4 och C More och finländska MTV för cirka 890 miljoner euro, skriver Telia i ett pressmeddelande.

Beskedet kommer i samband med en delårsrapport för årets andra kvartal.

– Detta är i linje med den strategi som styrelsen beslutade 2014 om att skapa ett nytt Telia Company med Norden och Baltikum som bas, där också TV och innehåll är en viktig del av företagets erbjudande till sina kunder, skriver Telias styrelse i ett uttalande.

Mediebolaget blir en ny separat enhet inom Teliakoncernen.

– Företaget får i och med förvärvet ett viktigt uppdrag att säkerställa att oberoende journalistik upprätthålls gentemot ägare, styrelse och ledning, skriver styrelsen.

– Ingen förändring sker i organisationen vad gäller ansvarig utgivare. De omfattande rutiner för etik och regelefterlevnad som Telia Company redan har, utvidgas, så att de även inkluderar redaktionellt oberoende, tillägger styrelsen.

Telia meddelade dagarna inför delårsrapporten att man köper GET och TDC Norge för 21 miljarder norska kronor (cirka 2,2 miljarder euro).

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33