Telia-affären inget hinder för MTV – statsrådet återtar inte programkoncessioner

I början av december 2019 blev det klart att MTV och C More blir en del av Telia. Statsrådet ser inga hinder för att MTV ändå får behålla sina koncessioner. Bild: Telia

Statsrådet beslutade på torsdagen att affären mellan MTV och Telia inte ska påverka MTV:s programkoncessioner för televisionsverksamhet i Finland.

Det finska televisionsbolaget MTV får behålla sin koncession och utöva televisionsverksamhet som förut, trots att ett ägarbyte skett inom bolaget. Det beslutet fattade statsrådet på torsdagen.

Affären mellan MTV och Telia skedde i början av december 2019. I samband med affären överfördes bestämmanderätten över MTV:s verksamhet till Telia Company.

Enligt statsrådet innebär affären ingen risk för att radioprogramutbudet på marknaden skulle koncentreras, och statsrådet ser heller inga andra hinder för att fortsättningsvis bevilja MTV koncessionerna.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning