Teknologiindustrin får nytt avtal

Jorma Malinen är ordförande för Fackförbundet Pros delegation. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Fackförbundet Pro och teknologiindustrin kom i kväll överens om ett nytt kollektivavtal.

Drygt 25 000 arbetstagare får nytt kollektivavtal efter att teknologiindustrins arbetsgivarorganisation och fackförbundet Pro i kväll kommit överens, rapporterar tidningen Taloussanomat på sin nätsida.

Branscher inom teknologiindustrin som ännu saknar avtal är planerings- och konsultsektorn där 8 000 tjänstemän ännu saknar avtal. Nuvarande avtal är i kraft till slutet av denna månad och förhandlingarna inleds omgående meddelar arbetsgivarorganisationen enligt Taloussanomat.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning