Tekniskt fel orsakade onödig oro bland Esboföräldrar: Vitsord föll bort från betyg

Bild: Mostphotos/Arne Andersson

Ett fåtal elever vid Lagstads skola i Esbo saknade vitsord i kemi och huslig ekonomi på sina betyg. Skolan har dock redan hunnit åtgärda problemet och det finns ingen orsak till oro.

I helgen firades skolavslutningen, vilket också betyder att elever och studenter fick sina betyg.

HBL kontaktades på tisdagen av oroliga föräldrar vars barn fått bristfälliga pappersbetyg. Ett antal åttondeklassare hade fått betyg som saknade vitsord i kemi och huslig ekonomi.

– Vi är medvetna om saken. Det förekom ett tekniskt fel vid utskriften av betygen, men vitsorden har hela tiden funnits i Wilma, säger biträdande rektor Heidi Nykänen vid Lagstads skola och uppger att skolan kontaktat de berörda elevernas vårdnadshavare.

Enligt Nykänen har skolan skrivit ut nya pappersbetyg till de berörda elever som kontaktat skolan. De övriga eleverna vars betyg saknat ett eller flera vitsord får sina korrigerade pappersbetyg i augusti när följande skolår inleds.

– Det finns ingen som helst orsak att oroa sig, vi skriver ut nya betyg åt alla som berörts av felet säger Nykänen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00