Teemu Tamminen fortsätter i Cocks – kan bli alla tiders skyttekung

Teemu Tamminen kramar om ishockeylandslagets tränare Jukka Jalonen under guldfesten i Riihimäki våren 2019. Bild: Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Landslagsspelaren Teemu Tamminen har förlängt sitt kontrakt med fostrarklubben Cocks.

Teemu Tamminen har representerat Cocks under hela sin karriär. Han har varit något av Riihimäkiklubbens ansikte utåt och varit med och starkt bidragit till att klubben tagit och befäst sin position som etta på herrsidan.

På onsdagen meddelade Cocks att man förlängt kontraktet med den 32-åriga kantspelaren. Tamminen har skrivit på ett kontrakt av modellen 1+3 år där det är klubben som har optionen att förlänga kontraktet.

– Det är fint att förlänga kontraktet och det känns bra att klubben uppskattar mig. Det sker stora förändringar i laget och också tränaren byts och det är nya vindar också i privatlivet så det känns bra med det här kontraktet, säger Tamminen i klubbens pressmeddelande.

Tamminen gjorde debut i Cocks representationslag som 16-åring och har representerat Cocks hela karriären.

Tamminen är tvåa i alla tiders skytteliga i herrarnas handbollsliga. Tamminen har skjutit 2 761 mål medan ettan Jan Rönnberg (BK-46) nätade 3 063 gånger under sin karriär. Det förlängda kontraktet ger Tamminen möjligheten att jaga förstaplatsen i skytteligan.

1. Jan Rönnberg 3 063 mål.

2. Teemu Tamminen 2 761.

3. Mikael Källman 2 560.

4. Ari-Pekka Tuomi 2 452.

5. Igor Sachonko 2 255.

6. Mikael Forsblom 2 174.

7. Jan Helander 2 107.

8. Markku Mäkinen 2 033.

9. Benny Broman 2 012.

10. Erkki Salmi 1 928.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning