Teemu Tamminen avstängd tillsvidare – får sin dom den här veckan

Teemu Tamminen är avstängd tillsvidare Bild: Ksf Media Arkiv / Thomas Sundström

Cocks lagkapten Teemu Tamminen är avstängd medan förbundet utreder hans hotfulla beteende mot domaren i matchen mot BK-46.

Teemu Tamminen är i blåsväder igen. Den hetlevrade Cocksspelaren fick både rött och blått kort då de regerande mästarna inledde säsongen med att förlora hemma mot BK-46 med 31–32.

Det var i den sista minuten av den första halvleken som Tamminen inte klarade av att hantera sina känslor. Tamminen var missnöjd med ett domslut och klagade högljutt sedan han blivit utvisad. Men han nöjde sig inte med att gå till verbal attack mot domaren Miro Korja – Tamminen tog ett steg framåt mot Korja och såg ut att söka kroppskontakt med domaren.

Korja gjorde helt rätt i att både visa rött och blått kort åt Tamminen.

På vägen av planen fortsatte Tamminen uttrycka sitt missnöje över domen. Senare på kvällen valde landslagsspelaren att fortsätta sin kritik på sociala medier där han gav sin syn på det som skedde på planen och lade upp en bild på domaren Korja med orden "alltid samma killar". Tamminen har senare avpublicerat inlägget.

Handbollförbundet stängde av Tamminen tillsvidare. På Handbollsligans hemsida skriver förbundet att Tamminen är avstängd minst två matcher och att disciplinära utskottet behandlar ärendet den här veckan.

"Disciplinutskottet behandlar händelserna under och efter matchen" skriver förbundet.

Rättelse klockan 13.29. Det är det disciplinära utskottet, inte den disciplinära chefen Heidi Kullberg som behandlar ärendet den här veckan.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning